ילד מתקשה

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

09/12/2013 | 13:43 | מאת: חן

שלום רב, בני הוא בן 3 מדבר שוטף חברותי התפתחותו היתה תקינה. מזה זמן רב, שאני מוטרדת כי בכל הנוגע לשירים אפילו שהם קצרים וקלים הילד לא שר את המילים, הוא לא יודע לא קולט, לא זוכר, לא ברורה לי איפה הבעיה. מה זה יכול להיות ? עם מי כדאי להתייעץ בנושא? האם כדאי לקחת לאבחון?

10/12/2013 | 16:31 | מאת: ד"ר דורון רול

לאור תיאורך הבהיר והממצה לא נראה כי יש כיום בעית התפתחות כלל, ואין צורך בהפנייה לאבחון. העדר השירה בגיל זה אינו אומר דבר, אך יש להקפיד על מעקב של קליטת נתונים כללית בעתיד (מלים, מושגים, הוראות וכו'). סביר שלא תהיה בעייה.

16/12/2013 | 13:22 | מאת: מיכאל

שלום דר, יש לי תינוק בגיל חודש וארבעה ימים, הבעיה היא, שהוא לא מגיב או ממקד את הראייה לחפץ (אפילו אדום) שמעמידים קרוב אליו, ולא מזיז את העיניים לעברו כשמזיזים אותו. כמו כן, כשמדברים אליו הוא לא מסתכל - הוא לא ממקד את העיניים למדבר. האם זה חריג? מה ניתן לעשות? תודה רבה לתגובה זה דחוף

מנהל פורום התפתחות הילד