העדרות של אב לתינוק בן 4 חודשים

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

02/03/2016 | 23:51 | מאת: מיכל

שלום רציתי להתייעץ בנושא הבן שלי בן 4 חודשים.ילד ראשון עד לפני כחודש האב היה מעורב בטיפול איתו באופן יומיומי.עכשיו עקב לימודים מתוך העבודה האב נעדר 3 ימים שלמים והתינוק לא רואה אותו בכלל. האב יוצא כשהוא ישן בבוקר מוקדם וחוזר לאחר שהוא נרדם..בשני הימים שהוא נמצא בערב לאחר העבודה הוא מטפל בתינוק כמה שאפשר אך התינוק בוכה איתו ולא מוכן להיות רגוע לצידו רק אני מצליחה להרגיע ולהיות איתו . מצב זה מתסכל מאוד מה שפעם יכולתי לצאת והוא היה איתו והיה בסדר רק התמודדות רגילה של תופעת גזים אך מעבר לזה מקלחת האכלה שינה היתה ללא בעיה עם האב. הדילמה שלנו כרגע אם בעלי יפסיק ללמוד מאחר והתינוק בחודשים הראדאנים שלו ואנו מפחדים שזה יעשה נזק לקשר בינהם.האם זה מהווה בעיה ברמה שעדיף להפסיק וללמוד מאוחר יותר? כאשר הוא נשאר עם התינוק לבד הוא צורח בלי הפסקה... אפילו כשאני איתו מנסה לתווך בינהם כמו להרים אותו ולשחק עם האב כאשר הוא אצלי בידיים וכו... השאלה האם בגיל שנה זה יותר גרוע אין לנו מושג מה לעשות... הקורס הזה הינו חשוב לקריירה של בעלי אבל רצינו לדעת מה לעשות ומה נכון אשמח להכוונה תודה .

בגיל זה לתינוק עדיין אין זיכרון לטווח ארוך מפותח וכמו כן חרדת הנטישה מתפתחת בגיל מאוחר יותר אולי בוכה בשל צירוף מקרים ולא עפ"י פרושכם. נסו עוד מס' ימים עם מתכונת הטיפול בתינוק שנקבעה בשל לימודי הבעל ותראו איך מתקדם. האבא שיהיה רגוע וימשיך בטיפול בתינוק בצורה רגועה ונעימה.

מנהל פורום התפתחות הילד