גמילה ממציצת עצבא וחפץ מעבר בגיל חמש

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

16/02/2016 | 08:30 | מאת: מרינה

שלום, בתי בת כמעט בת חמש ,מאוד קשורה לשמיכה שלה וגם מוצצת אצבע .אין אפשר לגמול מחפץ מעבר ומציאת אצבע?היא כבר ילדה גדולה! חשוב לציין שהילדה מפותחת מצויין לגילה וחכמה מאוד .

חפץ מעבר ומוצץ ניתן להגביל בזמן ומקום לדוגמא לפני השינה המוצץ. רק במיטה להרדם וכולי.. ניתן לדבר עם הילדה כמובן שגדולה ולא מתאים ושוב לנסות להגביל השימוש בהדרגה. אם לא הולך (כמובן זהו תהליך של מס שבועות ) ניתן לפנות למטפל ריגשי מוסמך בקופות החולים היום יש שירות זה התייעצי עם רופא המשפחה

גמילה בעייתית יותר כי האצבע זמינה וחלק מגופנו. לנסות לחזקה עי הפחתת המציצה בטבלת מעקב עם דבקיות ופרס קטן בסוף היום. ייעוץ נוסף עם מטפל רגשי. כפי שצויין.

מנהל פורום התפתחות הילד