תינוקת בת 10 חודשים לא זוחלת על 6

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

28/01/2016 | 19:05 | מאת: שירן

שלום, בתי בת העשרה חודשים, נולדה 3 שבועות לפני הזמן, מגיל חצי שנה שנה זוחלת גחון והיום ממוקצעת וסימטרית, מטפסת על רהיטים ונעמדת, הולכת סביבם ומתיישבת חזרה, היתה תקופה לפני מספר חודשים שהיתה עולה לעמידת שש ומתנדנדת אך הפסיקה עם זה. היא לא זוחלת על שש כלל. לעיתים רחוקות עולה לשש שוב אך לרגע קט. הבנתי שהסיבה יכולה להיות נעוצה בכך שמרגע שהתחילה ליישבת יציב בזמן האוכל התחלתי להושיב אותה בשגרה במקום להמשיך להניח על הבטן.. האם יתכן שתדלג על זחילת שש לחלוטין? האם זה בסדר? ומה אפשר לעשות?

אמא שלום לפי תאורך בתך נראית מתפתחת יפה נעמדת יושבת זוחלת על גחון. לא ציינת אם מתיישבת. בגיל עשרה חודשים עם תיקון של שלושה שבועות. זא תשעה חודשים ושבוע יתכן ועדיין תזחל ניתן לתת לך מספר תרגילים לעידוד הזחילה. מומלץ לשם כך לפנות לפיזיוטרפיסטית בקרבתך. בהצלחה.

מנהל פורום התפתחות הילד