בעיה או דאגה

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

16/01/2016 | 19:13 | מאת: רויטל

שלום הילדה שלי בת שנתיים וחמישה חודשים. מהצד האחד, היא יודעת לספור עד עשר ויותר, יודעת לזהות את כל הצבעים, ושרה שורות שלמות מתוך שירים, ומהצד השני, היא לא רוצה/מסוגלת לתאר פעולות מתוך תמונות שאני מראה לה, או מתקשה לדבר במשפטים גם במקרים שאוצר המילים קיים אצלה, והיא לרוב מדברת על עצמה בגוף שלישי, האם יש מקום לפנות לעזרה או להמתין ולתת לה את הזמן להתפתח לפני שפונים.

רויטל שלום נשמע שלבתך ידע יפה בתחום הצבעים והשירים. מתאורך מבינה שיש לה מילים בודדות אך לא מרכיבה משפט. בגילה של הבת יש להרכיב משפט קצר 3 מבעים . וכן להצביע על ספר ולזהות תמונות של חיות פירות ... האם משיימת אברי גוף? מביעה עצמה ? האם את מבינה את רצונה ? לעיתים הורים מבינים טוב מדי ואז הילד פחות מדבר לדוג ' כשרוצה לשתות אומרת מים.. אימרי לה אני רוצה לשתות ושתחזור אחרייך. נסי לספר ספרים פשוטים כמו איפה פינוקי.. אם עדיין לאחר כחודש של תרגול רגוע וכמובן לא מלחיץ אין שינוי. פני לקלינאית תקשורת להערכה ותדריך אותך לפי הצורך.

מנהל פורום התפתחות הילד