התפתחות איטית

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

08/12/2013 | 21:41 | מאת: לימור

הבת שלי בת שנה ושבעה חודשים , מדברת מעט ביחס לילדים בגילה היא מקשקשת ואומרת בבירור אולי 6 מילים ברורות , האם יש סיבה לדאגה? האם יש לבדוק זאת ואצל איזה רופא?

09/12/2013 | 08:48 | מאת: ד"ר דורון רול

מובן שהתפתחות כל ילד שונה וחשוב, לכן, להשוות את ההתפתחות לילד עצמו יותר מאשר לסביבתו. אם יש 6 מילים ברורות אך חלקי מילים או הברות רבות וקבועות אחרות - אלו מילים לכל דבר. יש לעקוב ולראות התחדשות מתמדת באוצר המילים, וכן התפתחות מתמדת בתקשורת הלא-מילולית. אם יש עיכוב - רק אז יש צורך בבדיקה.

מנהל פורום התפתחות הילד