התפתחות תינוק בן שנב וחודש

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

20/12/2015 | 17:02 | מאת: דורין

שלום, בני בן שנה וחודש פעיל בכללי ממלמל,עומד,זוחל אך לא עושה כפיים ולא מקיש בשני חפצעם וכן לא עושה בייבי ולא מצביע לכיוון חפצים. האם זה נורמאלי שבגיל כזה הוא לא מבצע את הפעולות הללו לאור נסיונות חוזרים ללמדו?

דורין שלום בגיל זה אכן מצפים שהתינוק יעשה הפעילויות שציינת שתינוקך עדיין לא עושה. המשיכי ללמדו ולחזור על הפעילות עם ג'סטות מתאימות. לעיתים לוקח יותר זמן לקלוט אם תראי שעדיין אין שינוי ולו הקטן. פני לרופא הילדים בקופח והתייעצי עימו.

21/12/2015 | 23:10 | מאת: דורין

יכול להיות שזה קשור לזה שהוא גם מסרב לאכול? הוא פשוט לא מוכן לאכול אוכל מוצק רק דייסות לא משנה מה מביאים לו הוא דוחף את היד מסובב את הראש ונועל את הפה . האם זה קשור לעובדה שלא מבצע את הפעולות הללו?

דורין, יתכן שזה קשור לאי עשיית הפעולות הנ"ל או שעוד קושי או עיכוב במעבר למוצק. המשיכי לנסות בנועם לתת לו מזון מוצק כשיושב בכסא אוכל עם שולחן תני לו לגעת באוכל ולנסות להביאו לפה בעצמו עם היד. עדיין ממליצה לקחת לרופאת הילדים ולהתייעץ איתה.

מנהל פורום התפתחות הילד