כאבי גדילה

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

24/11/2013 | 09:31 | מאת: נתי

שלום רב, הבת שלי בת תשע וחצי, החל מגיל 5 לערך התחילו אצלה מה שנקרא "כאבי גדילה". האוטופדים אמרו שעד גיל 7 צריך לעבור. לא רק שלא עובר, בשבוע האחרן, 6 לילות רצופים יש כאב (מתחיל בערב) המעיר אותה בלילה. אף פעם לא חוינו רצף כה ארוך,. רופאי ילדים לא מצאו בעבר סמנים בדם למחלות ראומטולוגיות. האם יש טעם לראות נוירולוג כמו כן האם יש סיבה לחשוב על סיבות פסיכולוגיות? תודה רבה

25/11/2013 | 11:46 | מאת: ד"ר דורון רול

נתי בוקר טוב, נראה לי כי עשית בירור מקיף ונכון. אין זה סביר שכאבי גדילה יימשכו שנים כה רבות ואין זה סביר כי יופיעו בתדירות ובעוצמה שכאלה. מניח כי המדובר בבדיקה ע"י אורתופד ילדים, אם לא - מומלץ. גורם פסיכולוגי תמיד קיים ובכל מצב, אך כדי לתלות הבעיה בו יש לשלול בכל דרך אפשרית גורם גופני, ואם אכן כך עשיתם - כדאי לפנות לייעוץ פסיכולוגי. נשמח לעזור.

מנהל פורום התפתחות הילד