התהפכות תינוקת בת חצי שנה

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

08/05/2024 | 14:24 | מאת: דינה

שלום ד"ר :) התינוקת שלי בת חצי שנה. תמיד שמתי את התינוקת שלי רק על הגב (לא ידעתי שממש חשוב לשים גם על הבטן). התחלתי לשים אותה על הבטן לפני יומיים, וזה היה מלווה בהרבה בכי. החל מאתמול שמתי לב שהתחילה להתהפך מהבטן לגב, (עד אז לא התהפכה), הבעיה שהיא מתהפכת רק על צד שמאל. שמתי לב שזה קורה משום שהיא מושיטה את יד ימין שלה לעבר צעצוע (מה שאומר שהיא כנראה ימנית), ולכן נשענת יותר על צד שמאל, מה שגורם לה להתהפך שמאלה. שאלות: 1. איך להרגיל אותה להתהפך גם על צד ימין? (לא רוצה שייווצר מצב של העדפת צד). 2. איך מרגילים אותה להיות יותר זמן על הבטן? (היא לא כ"כ אוהבת להיות על הבטן משום שהיתה רגילה כל הזמן להיות על הגב) 3. איך מלמדים אותה להתהפך מהגב לבטן? תודה!!

שלום רב ראשית איני רופאה אלא פיזיותרפיסטית. ממליצה לפנות לפיזיותרפיסטית לתינוקות שתעשה הערכה לתינוקת שלך ותדריך אותך איך לתרגל איתה פעילות סימטרית, גלגולים מבטן לגב וההפך.

מנהל פורום התפתחות הילד