תינוקת בת שנה ו 4 חודשים לא מפחדת מזרים

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

24/02/2024 | 20:41 | מאת: אמא מודאגת

שלום, תינוקת בת שנ ו4 חודשים מאז ומתמיד הייתה מאוד חייכנית לכולם אנשים זרים, היא מתפתחת לגילה, מתקשרת המון, יודעת להגיד מה היא רוצה ולא רוצה, הולכת מגיל 11 חודשים, אומרת אמא אבא ועוד כל מיני מילים, לאחרונה שמתי לב שאין לה בעיה שירימו אותה אנשים זרים , באה וביקשה מגברת שהלכה ברחוב מולינו שתרים אותה, חיבקה 2 אמהות בגימבורי, מישהו יושיט לה משהו היא תיקח.. קראתי שיש הפרעות שיכולות להיות קשורות לבעיית התקשרות עם ההורים המטפלים dsed וכו'... רוצה לציין שנכנסתי להריון כשהייתה בת 6 חודשים ולא יכלתי להרים אותה על הידיים בערך משבוע 16 עקב בעיה רפואית, נולדה לה אחות לפני חודש והתופעה הוחמרה והיא ממש ממש נחמדה לכולם.. אני אגב איתה בבית עד היום והיא מעולם לא הייתה בגן, גם עם תינוקות אחרים בגילה ויותר גדולים היא מאוד תקשורתית וחברותית מחפשת קשר עין ותקשורת ולשחק עם כולם.. מראה את המשחקים שלה כשמגיעים אלינו הביתה חברות עם ילדים ומאוד דומיננטית.. אני מאוד מודאגת האם יש צורך לעבור אבחון ? האם יש צורך ללכת לפסיכולוג ילדים?

שלום רב נשמע שביתך מתפתחת יפה אם מבינה נכון את מדברת על חברותיות יתר. כמובן שכדאי להחליט אם יש איזה קושי חסרים פרטים כמו האם רגועה? ישנה טוב בלילה ? אוכלת מגוון ובהתאם למצופה? כיצד משחקת. מציעה שבהזדמנות שאת אצל רופא הילדים של ביתך תשתפי אותו / ה בהתלבטויות שלך ויחליט אם דרושה הפניה נוספת. בהצלחה

מנהל פורום התפתחות הילד