אצבעות ישרות מאוד תינוק בין 11 חודשים

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

11/02/2024 | 15:53 | מאת: היל

הי, התינוק תופס דברים לרוב באצבעות ישרות מאוד. הוא מסוגל לכופף אותן ויודע לאחוז דברים בתנוחה "איגרוף" של כף היד אבל קודם כל תופס עם אצבעות ממש ישרות אח"כ סוגר אותן מסביב לחפץ. אוכל לבד, גם חתיכות קטנות מרים מהמגש בלי בעיה. מכל בחינה אחרת מתקדם לגילו. רופא ההתפתחות של טיפת חלב לא ייחס לזה חשיבות. האם זה משהו שצריך לשים לב אליו ?

שלום רב תינוק בן 11 חודשים אמור לתפוס משחק להעביר מיד ליד להכניס אוכל לפה. להשחיל קוביה לדלי . אם מצליח לעשות זאת והחפץ לא נופל מידיו משמע תופס. אם עדין מודאגת ממליצה להסריט הסיטואציה של התפיסה ולהראות לרופא הילדים. בהצלחה

מנהל פורום התפתחות הילד