אבחון, בעיות תקשורת, ילדה בת 4

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

05/01/2024 | 10:03 | מאת: מעין

בתי בת 4. סביבות גיל שנתיים בעקבות עיכוב התפתחותי משמעותי בתחום השפה התחלנו אתה מעקב אצל רופא התפתחותי ואף טופלה ע"י קלינאית תקשורת. בביקור אצל רופא התפתחותי לפני כחודשיים הוא לא העלה חשד למשהו חריג והפסקנו את המעקב. בתחום השפתי ציין "יוצרת קשר עין פונה משתפת בחוויות, לעיתים מספרת פרטים ללא התחשבות בידע של המאזין". כיום מדברת בסדר גמור, אבל הגננת מצביעה על כך שהרבה משחקת לבד, מקובעת מאוד ועקשנית מאוד. מכיוון שאנחנו סביב החשד הזה כבר תקופה, תהיתי אם מי ניתן להתייעץ כדי להבין אם יש צורך באבחון משמעותי יותר ואם דבר כזה בכלל קיים. הרופא ההתפתחותי לא העלה צורך באבחון, אך הוא לא רואה אותה בסביבת ילדים אחרים. הגננת מעלה נורות אדומות שמלחיצות אותי, אבל לא ברור לי למי לפנות, אם אצל רופא התפתחותי כבר היינו.

אם הגננת מצביעה על נורות אדומות מומלץ שתכתוב דוח לכל קופה יש באתר של התפתחות הילד שאלון גננת לפי רב גיל . הדפיסי לה שתמלא ותחזרי עם הדוח לרופא ההתפתחותי או נוירולוג ילדים, פסיכולוגית התפתחותית.

מנהל פורום התפתחות הילד