מוטרדת מעט לגבי בני.

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

02/01/2024 | 11:40 | מאת: אביגיל

בן שנתיים ו4 חודשים. יש קשר עין, מגיב לשמו, מדבר איתנו בהרבה מילים, דרך מבט, דרך הצבעה או שמוביל אותנו לכיון החפץ. אוהב שירים וסיפורים. מבין יפה מה שמטריד אותי זה שאם אגיד לו להראות לי משהו מתוך ספר למשל, הוא לא יצביע - (לדג תראה לי איפה חתול? לא יצביע). מנגד, הוא יכול לפתוח לבד את הדפים ולתאר במילים מה שהוא מכיר מהסיפור. כמו כן הוא ממעט בניפנוף ידיים לשלום. עשה זאת מעט פעמים. כן מנשק מוחא כפיים ומצביע. עוד דבר שאם אצביע לו על פריט לא תמיד הוא יפנה מבט לכיון שהצבעתי. לפעמים כן ולפעמים לא האם כל מה שתיארתי דורש התייחסות?

שלום רב פעוט בגילו אמור להצביע על חיות שמכיר בספר, לנופף לשלום. יש עוד דברים שיש להעריך כמו היכולת המילולית, הבנה... ממליצה להבדק אצל רופא הילדים שיחליט על המשך מעקב.

מנהל פורום התפתחות הילד