ילדה בת חצי שנה פאסיבית

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

22/10/2023 | 19:01 | מאת: אמא

שלום הבת שלי נמצאת במעקב התפתחות הילד, אבל התוריםם ממש רחוקים. אשמח לצעזרה בינתיים. היא בת חצי שנה, נולדה בשבוע 36. היא מאוד פאסיבית- לא מנסה להגיע לחפצים, מושיטה ידיים רק אם זה ממש ממש מעניין וקרוב, כמעט לא מתהפכת למרות שהיא יודעת ולא אוהבת להיות על הבטן. אשמח לעזרה עד התור הבא

22/10/2023 | 20:11 | מאת: אמא

שאלה נוספת- מה ילדה בגיל הזה, אם היא לא עושה- זה עיכוב?

תינוקת שנולדה בשבוע 36 מתקנים לה 4 שבועות מגילה הכרונולגי משמע היא בת חמישה חודשים. בגיל זה יש להושיט יד למשחק. לחקור המשחק ולבלות על הבטן ולהתהפך. ממליצה להתייעץ עם רופא הילדים המטפל ולבקש הערכה בפיזיותרפיה התפתחותית.

מנהל פורום התפתחות הילד