התפתחות תינוקת בת 11 חודשים

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

03/10/2023 | 09:33 | מאת: שאלה

שלום, בתי בת 11 חודשים. זוחלת גחון יפה ומהר מגיל 5 חודשים, עולה על 4 ועושה צעדים בודדים ומיד יורדת לזחילת גחון כשרוצה להתקדם. ככה כבר כמה חודשים, עדיין לא זוחלת על 4 יותר מכמה צעדים. מתיישבת לבד ויודעת לרדת מישיבה מגיל 10 חודשים. כן התחילה טיפה לטפס על הספה ולהיעמד כשרוצה להגיע לחפץ. אבל זה למעט זמן וכפות רגליים על קצות האצבעות. עושה את זה מעט פעמים. היא עוד לא זוחלת על 4, עוד לא ממש נעמדת. האם יש מקום לבדיקה או שההתפתחות נשמעת בסדר?

בגיל 11 חודש התינוקת אמורה להעמד מול ספה ללכת בתמיכה לצדדים. זחילה על שש לא כולם זוחלים אך. עמידת שש הינה שלב לפני עמידה. ממליצה לעשות הערכה אצל פיזיותרפיסטית מומחית לטיפול בתינוקות ולהתייעץ עם רופא הילדים המטפל, ימים שקטים

מנהל פורום התפתחות הילד