התפתחות בני בן שנתיים

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

01/10/2023 | 19:11 | מאת: חנה

שלום, בני בן שנתיים נמצא איתי בבית, חייכן ומתוק עם קשר עין טוב (מיום ליום משתפר יותר). מאוד אוהב סיפורים ושירים. לרוב מגיב לשמו בצורה טובה, לפעמים לא מפנה מבט אבל נראה שזה התנהגותי כי ברגע שנציע לו משהו טעים לדוגמא, הוא לרוב מיד יסתכל ויגיב. חלק ממה שאוכל הוא מוצץ ונעשה מעט חולמני רק בזנן מציצת האוכל. אבל כאמור אם נציע לו מאכל אהוב או שנשיר לו שיר שהוא אוהב הוא יחייך ויגיב. לא כל כך משתמש בהצבעה, אבל כן מושיט ידיים לעבר דברים שמעוניין בהם. מושיט אלינו ידיים שניקח אותו. משחק יפה עם אחים שלו מבצע יפה את רוב ההוראות שנבקש ממנו אבל את חלקן נראה שהוא לא מבין מבחינת משחקי דמיון משחק עם הטלפון וקורא אבא תוך שהוא מתמיד לכיון האוזן, לוקח סיר וכלי אוכל ומצמיד לפה או בוחש.. אבל חוץ מזה לא הבחנתי בדברים נוספים (אין משחקי דמיון עם בובות או מכוניות) מבחינת דיבור יש לו המון מילים שהוא מכיר לקראת גיל שנתיים חלה קפיצה, אבל עדיין בלי צירופים. יש לו המון מילמולים וקשקושי מילים אשמח לדעת איך את מתרשמת ממנו לאור זה?

01/10/2023 | 19:41 | מאת: חנה

שכחתי לציין שעשינו לו ב.שמיעה ונמצאה ירידה קלה בשמיעה באוזן שמאל, אמרו לנו שככל הנראה הסיבה היא נוזלים ולפנות לרופא א.א.ג האם ירידה ברמה הזו יכולה להפריע לו לתפקוד?

ממליצה לבדוק עם רופא א.א.ג. ולעשות אבחון אצל קלינאית תקשורת. בגיל שנתיים אמור להיות משפט עם מספר מבעים. תגובה מלאה. קשר עין רציף.

03/10/2023 | 10:53 | מאת: חנה

ומה לגבי שאר הדברים? האם נשמע תקין?

מנהל פורום התפתחות הילד