התפתחות אצל ילד בן 4

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

18/09/2023 | 21:29 | מאת: מיקה

שלום, הבן שלי בן 4 והתחיל עכשיו טרום חובה. מאז שנולד לא מצטיין בדיבור. הוא לא ילד לשיחה ארוכה ולא משתף הרבה. הוא כן מביע רגשות כשהוא מדבר, היום התאכזבתי, היום היה כיף, שיחקנו עם טרקטורים. הוא עדיין מעוות מילים. להתראות הוא יכול להגיד תראות. יש לו נוזלים באוזניים ושקדים מוגדלים ואנחנו במעקב מאז שהיה בן שנתיים. רמת הנוזלים באוזניים בינונית ולא מצריכה ניתוח ובנתיים מקבל סטרואידים לראות אם יש שיפור. סיפרתי את כל זה בגלל שהגננת החדשה אמרה ששמה לב שהוא לא מגיב לשם שלו כל כך. והסברתי לה שיש לו נוזלים ולפעמים הוא פשוט לא רוצה לעזוב את מה שהוא עושה. התחלתי לחשוש שמשהו לא בסדר איתו (אוטיזם). אבל הוא באמת לא עושה דברים בחזרתיות, הוא מאוד חברותי וחשוב לו לשחק עם ילדים. לא שם דברים בשורות. כשהוא צובע הוא צובע ברצינות רבה שהוא לא משאיר דמות עם חלקים לא צבועים בכלל. מאוד שובב וילד שמח. איך התרשמתם ממנו? אשמח להתרשמותכם תודה

שלום רב לא ניתן לעשות אבחון ללא מפגש . ממליצה לקבוע אבחון אצל קלינאית תקשורת מומחית לילדים.

מנהל פורום התפתחות הילד