מעבר מעגלת אמבטיה לטיולון

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

20/04/2023 | 11:02 | מאת: יעל

שלום, בתי בת ה 7.5 חודשים שוכבת עדיין בטיולים בעגלת אמבטיה, לרוב על הבטן. היא מסוגלת לעיתים גם חצי שעה להיות על הבטן עם בית החזה וראש מורמים, ומביטה בעניין לכל עבר (דופן העגלה חשופה ומרושתת, כך שהיא יכולה להביט החוצה). לפחות כרגע אין סיכון של נפילה מהעגלה, שכן הדפנות גבוהות, והיא עדיין לא עולה על 6. לדעתי מבחינה התפתחותית עדיף למשוך כמה שיותר בעגלת אמבטיה, ולא להעביר עדיין לטיולון. האם אני צודקת? היא לאחרונה החלה להתהפך מהגב לבטן (מהבטן לגב כבר בגיל כמה שבועות), היא עדיין לא ממש זוחלת, אך נראה שבקרוב תתחיל (מזה זמן רב כבר עושה רוטציות של 360 מעלות סביב עצמה, זוחלת לאחור, ומושכת עצמה קצת קדימה כשיש משטח שהיא יכולה לתפוס. שואלת בגלל תגובות מהסביבה שמאיצות (משום מה) להעביר לטיולון. תודה.

יכולה להעביר לטיולון עם הטייה קטנה של הגב קדימה-לא ממש ישיבה כך תתעניין בטיול בסביבה.

מנהל פורום התפתחות הילד