תינוקת בת 8 חודשים לא יושבת ולא ממלמלת

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

08/09/2022 | 10:34 | מאת: יעל

שלום, תינוקת בת 8 חודשים זוחלת גחון מגיל חצי שנה, עולה על 6 ונעה קדימה אחורה. שאלה ראשונה - לא מתיישבת עצמאית. בעמידת שש היא נשענת אחורה כאילו לישיבה על הברכיים, אבל הברכיים שלה מחליקות לצדדים. כשמושיבים אותה - מאוד יציבה ומשחקת עם שתי הידיים. שאלה שניה - היא ממלמלת בעיקר ״ah”, “eh” ולאחרונה התחילה להגיד גם ״em” ו “ma” - אבל רק כשרעבה. פעם ב.. אומרת ״דה״ ו ״גה״.. ממש לעיתים רחוקות. אשמח להתייחסות לשתי השאלות והאם נשמע שיש צורך לבדוק משהו, תודה.

21/09/2022 | 08:33 | מאת: יעל

מאז כתיבת השאלה היא התחילה להגיד ״בהבהה״ ״בובובו״ וממש לא מפסיקה לקשקש. את עדיין לא התיישבה. בת 8.5 חודשים.

02/10/2022 | 12:57 | מאת: יעל

וגם התחילה להתיישב :)

בגיל זה לא חייב להתיישב. וכן המלמול שמציינת נראה יחסית תואם גיל. ניתן לחשוף אותה לקולות נוספים תוך הדגשתם במילים כמו אבא. אמא.

מצויין

מה שמראה שהתפתחות זה מנעד . החשוב שמתקדמת ומשתנה מזמן לזמן.

מנהל פורום התפתחות הילד