בן 6.5 חודש לא נוקש צעצועים בידיו

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

25/08/2022 | 22:27 | מאת: הדר

בני בן 6.5 חודש. ילד ראשון. בטיפת חלב הוזמנתי לבדיקה התפתחותית. היא נתנה לו צעצוע ביד אחד ועוד אחד ביד השניה ובדקה אם הוא נוקש בהם או מעביר צעצוע מיד ליד והוא לא עשה זאת .הסברתי לה שהוא עושה זאת רק על הבטן. הוא כל הזמן על הריצפה . הוא לא על הגב בכלל. מגיל 4 חודש מתהפך. גיל 5 חודש זוחל על גחון ונעמד על 4 (כמו גשר) גיל 6 חודש זוחל על 6 ובשבוע האחרון התחיל לעמוד על המעקה של המיטה וככה מוצאת אותו כל בוקר ונעמד על כל רהיט שאפשר. האחות זימנה אותי לבדיקת התפתחות נוספת בעוד חודש כדי לבדוק שהוא אכן מקיש צעצועים כשהוא שכוב על גבו. עד כמה זה באמת נחשב עיכוב? לטענתה - יתכן עיכוב במחיאת כפיים. אודה לתשבתך

את מציינת התפתחות מוטורית טובה. להקיש קוביה בקוביה - למחוא כפיים זה משחק, חיקוי. נסי לתרגל איתו פעולה זו ועוד פעולות שיחקה אותך- כו "פיפ" - לחיצה על האף וסביר שלאחר זמן תרגול יעשה זאת.

מנהל פורום התפתחות הילד