חיוך חברתי תינוקת פגה

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

10/08/2022 | 10:45 | מאת: חוששת

שלום, בתי בת 11 שבועות כרונולוגי ו6 שבועות מתוקן. נולדה בשבוע 34+5. אני מודאגת לגביה כי אומנם התחילה לחייך כבר זמן מה אבל אני מרגישה שאין איזשהי מגמת עליה. היא לא מחייכת הרבה ולא תמיד זה בקשר עין אלא לקול או גירוי לא ברור. היא מחייכת רק אליי ןלא לאחים ופעמים בודדות לבעלי. ויש ימים שבקושי מחייכת. אני מרגישה שאני צריכה ממש להתאמץ כדי להוציא ממנה חיוך ובכלל קשר עין. ( הרבה פעמים מסתכלת על כל הסביבה מלבדי). אני יודעת שהיא קטנה ביחס לגיל המתוקן אבל מוזר לי שכבר השיגה את המיומנות הזו אך אין שום מגמה של התפתחות ממנה אודה להתייחסות. תודה

התפתחות הינה שינוי מזמן לזמן חשוב לראות שעם הזמן יש שינויים בחיוך החברתי אם אין שינוי מעת לעת פני לרופא הילדים. ברור ש6 ש' מתוקן הינו גיל צעיר לחיוך וקשר עין ממושך. המשיכו להתאמן ולעודד לאינטרקציה.

מנהל פורום התפתחות הילד