תינוקת בת 5.5 חודשים

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

12/09/2021 | 12:15 | מאת: מירן

שלום , יש לי תינוקת בת 5.5 חודשים ,מתהפכת מגיל 3 חודשים מהגב לבטן,מתסובבת על ציר זוחלת גחון אבל היא טרם מצליחה להתהפך מהבטן לגב ,היא מנסה נשכבת על הצד ומנסה לדחוף עם הראש אבל עוד לא מהתהפכת כשהיא בטרמפולינה מנסה להתיישב ומצליחה וכך גם בטיולון ובסל קל איך לעודד אותה להתהפך גם מהבטן לגב ? 2.יש לי ולבעלי בני משפחה רבים אך מסיבות אישיות(גרים רחוק ועוד ) עוד לא יצא להפגיש עם התינוקת ,היא בת בכורה ורואה רק אותי ואת בעלי מידי יום ופעם בשבוע את סבא שלה יכול להיות עיכוב התפתחותי או חוסר כישורים חברתיים אם היא לא נפגשת עם הרבה אנשים מלבדי ובעלי עד חשוב לעשות מאמץ ולהפגיש?(מעדיפה שלא אבל עם חשוב שיהיה לקטנה אינטראקציה עם אחרים נעשה זאת

עד גיל 6 ח' מומלץ להתהפך מבטן לגב וההפך אם לא מצליחה ממליצה לקבל הדרכת פיזיותרפיסטית התפתחותית. מומלץ שהתינוקת תבלה על הבטן על מזרון ( על הרצפה) פחות על טרמפולינה. חברתיות- בגיל זה מומלץ חברת ההורים סביבה חמה ומכילה, חברים פחות נדרש בגיל זה.

מנהל פורום התפתחות הילד