בטן

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

22/05/2014 | 12:28 | מאת: אמא צעירה מודאגת.

היי. בני בן 4 חודשים ממש לא אוהב לשכב על הבטן תוך דקה שתיים מתחיל לצרוח. מיואשת וכואבת כי נראה שנורא סובל נסיתי לשעשע אותו אם צעצועים לא עוזר כשעל הגב משחק ומושיט ידיים אל הצעצועים שלו....אבל כשעל הבטן לא מושיט ידיים מנסה לגרות אותו אם הצעצועים ללא הצלחה נראה שלא מתפתח כראוי לגילו. מידי פעם זורק את עצמו לצד שמאל ...לא ראיתי גם שלצד ימין רק לשמאל. לחוצה נורא שלא מתפתח מה אמור ילד בן 4 חודשים לעשות?

25/05/2014 | 21:12 | מאת: צוות מומחי מיבאל'ה

שלום רב, תינוק צריך להתרגל לשכב על הגחון וניתן תחילה לסייע לו. בגיל 4 חודשים תינוק אמור להצליח לייצב ראשו היטב ב90 מעלות בעת שכיבה על הגחון כשהוא שעון על אמותיו ולהתחיל להעביר משקל לצדדים למטרת שחרור יד אחת לנושאה. במידה ואת חשה שתינוקך אינו מתפתח כראוי ואת זקוקה לייעוץ כיצד גם לעודד אותו לשכב על הגחון עליך לפנות לפיזיותרפיסטית התפתחותית. בהצלחה! אילית דוברובסקי- פיזיותרפיסטית התפתחותית מיבאל'ה - מרכז התפתחות בפיקוח רפואי

מנהל פורום התפתחות הילד