התהפכות רק לצד אחד בגיל 6.5 חודשים

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

30/03/2021 | 20:26 | מאת: אור

שלום, בתי בת 6.5 חודשים, מתהפכת מזה כחודש. עדיין לא זוחלת גחון ולא מסתובבת סביב ציר. היא מצליחה להתהפך לצד שמאל בעזרה,אך תמיד מעדיפה להתהפך לצד ימין. האם יש סיבה לדאגה? עד איזה גיל מצפים שתתהפך בקלות לשני הצדדים? האם יש תרגילים שכדאי לעשות? תודה רבה

עד גיל חצי שנה יש להתהפך מבטן לגב וההפך לשני הצדדים- סימטריה בתפקוד חשובה מאוד. זחילה וסיבוב ציר מאוחר יותר. מומלץ להיבדק אצל פיזיותרפיסטית התפתחותית שתאבחן ותתן תרגילים מתאימים.

מנהל פורום התפתחות הילד