היקף ראש קטן- בן 4 חודשים

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

01/03/2021 | 19:58 | מאת: מירב

שלום, בני בן ארבעה חודשים. לא עולה במשקל.קילו מרגע לידתו. נמצא עדיין בבירור לחוסר העליה. יש כמה גורמים ועדיין לא מצאו. אתמול בטיפת חלב נאמר לנו שהיקף ראש קטן וצריך לעקוב. בבדיקה קודמת היה תקין. גובה נמוך. חוץ מזה מתפתח מעולה, מגיב, מחייך, עוקב, מכניס חפצים לפה וכו.. היקף ראש קשור למשקל נמוך? האם יש סיבה לדאגה?

היקף ראש קטן יכול להיות מסיבות רבות.אם התינוק שובר עקומות ולא עולה במשקל ולא בגובה מומלץ להתייעץ עם רופא הילדים, רופא גסטרו. היקף הראש - מומלץ נוירולוג.

מנהל פורום התפתחות הילד