תינוקת שלא נשענת על המרפקים בשכיבה על הבטן

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

24/01/2021 | 22:44 | מאת: Noli

שלום, בתי בת חמישה וחצי חודשים. לא מתהפכת עדין לאף צד. בזמן השכיבה על הבטן תמיד מיישרת מרפקים ומתרוממת גבוה.שולחת יפה ידים לעבר צעצועים ומקרבת אותם אליה. יש לה קושי בשכיבה על הצד וכן קשנ לה להניח ראש כאשר היא שוכבת על הבטן. לפי הבנתי מה שמונע ממנה להתהפך ולזחול זה העובדה שהיא לא נשענת על המרפקים כשהיא על הבטן ובכך לא מתרגלת העברות משקל. מה ניתן לעשות ולתרגל? כשאני שמה אותה על המרפקים היא מיד משנה את התנוחה ומתרוממת. תודה רבה

בדכ תינוק שעולה על כפות הידיים מצליח לעבור לשלב הביניים למרפקים. להתהפך מבטן לגב יש מס דרכים. כמובן שלכל כלל יש יוצא מהכלל. אם לא מצליחה להתהפך כדאי להבדק אצל רופא הילדים או פיזיותרפיסטית התפתחותית.

מנהל פורום התפתחות הילד