שכיבה על הבטן בת שלושה חודשים

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

26/12/2020 | 10:33 | מאת: עדי

שלום רב. תינוקת בת שלושה חודשים. כאשר משכיבים על הבטן יש נטייה של הצוואר לצד אחד (ימין). לא ניכר במהלך שכיבה. אשמח לדעת כיצד ניתן לעודד הרמת ראש לשני הצדדים, ובנוסף אשמח לדעת כמה "זמן בטן" מומלץ בתקופה זו? תודה רבה.

במצב של הטייה של הראש לצד אחד מומלץ בדיקת רופא והערכה של פיזיותרפיסטית עם הדרכה כדי שמנח הראש יהיה סימטרי. לעודד שכיבה על הבטן ניתן לגלגל מגבת ידיים ולהניח מתחת לכתפיים של התינוקת כששוכבת על הבטן. כדאי לשים משחק מנגן מולה לעניין.

מנהל פורום התפתחות הילד