התפתחות תינוקת בת שנה ועשרה חודשים

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

04/12/2020 | 01:43 | מאת: אלונה

יש לי ילדה בת שנה ועשר..כל הזמן יש לנו בעיה עם אוכל שהיא לא רוצה לאכול לבד ולא לגעת באוכל עם ידיים או כפית אלא שיאכילו אותה וכל זה בצירוף טלויזיה או סרטים מצויירים.. במבה או חטיף או עוגיות לוקחת ללא בעיה..לאחר ויכוחים עכשיו אוכלת לבד גם פירות וירקות וכל זה ללא טלויזיה בכלל..נמצאת איתי בבית וכרגע בת יחידה..בחוץ לא נראה שיש בעיה עם אנשים או ילדים, ממלמלת אך לא מדברת ברור למעט אמא, אבא ועוד כמה מילים( בבית מדברים 2 שפות). מצביעה עם אצבע על כל דבר שרוצה, יוצרת קשר עין טוב, צוחקת ואוהבת להשתגע..לאחרונה שמתי לב שהיא לא תמיד מגיבה לשמה מפעם ראשונה אבל כשאני מגבירה קול או אומרת בטון מסוים היא מסתכלת ישר, ויש כמה חלקי צעצועים שהיא יכולה לשים בשורה של 3-4 פריטים..משחקת במלא משחקים לפרקי זמן קצרים ונדמה כאילו נמעס לה מהר כלומר מתחילה להתעסק במשחק אחד ולא מסיימת ועוברת למשחק אחר..יש בעייתיות בדברים שציינתי? לפני שבוע בערך היתה מצוננת ממש..תודה

העלית מס קשיים : חוסר רצון ליגוע באוכל מסויים, מס מילים מועט, מענה לשמה חלקי. קשה לאבחן מה הגורם בקושי יתכן משהו תחושתי, שפתי ואולי איזו ירידה בשמיעה. ממליצה ראשית לעשות בדיקת ראיה ושמיעה פורמלית . ולהבדק אצל רופא הילדים .

מנהל פורום התפתחות הילד