קושי עליה וירידה במדרגות בת שנתיים ותשע

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

29/09/2020 | 00:36 | מאת: אני

שלום בתי בת שנתיים ו9. הייתה מטופלת בפזיותרפיה עקב טונוס חלש(משהו כמו חצי שנה וקצת) ואיחור מוטורי. בעקבות הטיפולים שיפרו את יכולתה בתחום המוטורי והתחילה ללכת בגיל שנה וחצי. כרגע המצב הרבה פעמים נעזרת לעלות ולרדת בעזרת מעקה או יד, אים אין יורדת על ה4. יש לציין שאכן יש פעמים שיורגת ועולה לבד בלי עזרה לעיתים נדירות כאשר אני מעודדת אותה זה נראה שמפחדת לייפול. בנוסף הריצה שלה לא כ"כ נראת טובה(לפי הילדים בגילה) זה נראת שלא דורכת על כל כף הרגל. האים זה בטווח גילאים תקין? איך איפשר לעזור? בנתיים התורים רחוקים להתפתחות הילד תודה מראש

ילד שאיחר ברכישת יכולות מוטוריות כמו הליכה.. יש לו סיכוי להתקשות גם ברכישת יכולות מוטוריות מאוחרות כמו קפיצה, ריצה. בגיל 4 ש. לכן מומלץ להמשיך לעקוב ואם יש צורך להזמין אבחון בפיזיותרפיה. בינתיים לעודד פעילות תנועה בגן משחקים, רכיבה על תלת אופן..וכוליי

מנהל פורום התפתחות הילד