שינוי סגנון זחילה ייעוץ

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

03/08/2020 | 13:25 | מאת: קרן

הילדה שלי בת שנה ושלושה חודשים, מבחינת התפתחות נראה שהכל כרגיל איתה. היא החלה לזחול לפני כחודשיים שלושה על 4 כרגיל בצורה סימטרית במהירות בכל הבית (היא גם לפעמים עוזבת את כל האחיזות ונעמדת לשתי דקות עצמאית לבד) ופתאום היום שינתה סגנון זחילה: זה נראה שהרגל שמאל שלה רגילה על 4 לכיוון הישר ורגל שמאל טיפה מכופפת החוצה והולכת אחריה (כמו שכורעים על רגל אחת כשמציעים נישואין) ראיתי שזה נקרא זחילת טריפוד וזה תקין לפי התיאור אבל אני לא מומחית. האם זה משהו מוזר באופן כללי והאם זה נורמאלי שתינוק בגילה משנה סגנון זחילה? תודה.

ישנן זחילות מגוונות. חשוב לראות שהשינוי הפתאומי אינו בשל כאב או מכה. מומלץ להראות לרופא הילדים או להסריט הזחילה ולהתייעץ.

מנהל פורום התפתחות הילד