קושי בתנועות בן שנה וחודשיים

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

24/04/2020 | 09:54 | מאת: התפתחות

שלום, שואלת לגבי תינוק בן שנה וחודשיים. שמתי לב שיש לו קושי בהשלמת תנועות מחוותיות כמו למשל "ביי ביי" - הוא מרים את היד אך לא עושה כנדרש כיפוף האצבעות, מין תנועה מרושלת כשכף היד פונה לכייון ההפוך ולא כלפי חוץ. כך גם במחיאות כפיים, הוא מטיח יד אחת בשנייה אך לא מפיק צליל, נראה שהוא כאילו מגרד עם האצבעות את גב היד השנייה ולא משלים את הפעולה כמו שצריך. מנגד הוא מבין הייטב כשמדברים אליו, מחקה פרצופים. אוטוטו הולך, עדיין לא מדבר רק הברות קצרות. אשמח לשמוע חוות דעת כנה. תודה. הוא הולך לגן ונהנה שם.

תינוק בגיל זה אמור לבצע מחוות פשוטות כמו מחיאת כפיים, הצבעה לעבר חפץ "את זה" . מנופף לשלום ומגיש חפץ בבקשה תביא לי. אם פחחת משתף פעולה מומלץ להתייעץ עם רופא הילדים.

מנהל פורום התפתחות הילד