אין מלמול גיל 8 וחצי חודשים

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

26/03/2020 | 16:43 | מאת: ג'ן

היי, הבת שלי בת 8 וחצי חודשים ועוד לא ממלמלת-לא אומרת הברות. היא כן מביעה את עצמה אבל הצלילים הם בעיקר אההה מממ .. יש קשר עין והיא תקשורתית. כמו כן היא גם לא מתיישבת או זוחלת ( יוצא לה לזחול אחורה אבל לא בצורה מכוונת) אני מאוד מודאגת ...מה אפשר לעשות ?

מלמול- אמורה להשמיע. קולות הברות. חשוב להשמיע לה מילים פשוטות וחזרתיות. כמו קוקו, אבא, אם צריך לפנות לבדיקת שמיעה. הזחילה אמורה להיות עד עשרה חודשים. להגביר שכיבה על הבטן ואם אין התקדמות פניה לבדיקת רופא הילדים והערכה של פיזיו התפתחותית.

מנהל פורום התפתחות הילד