העדפת צד וראש פחוס אצל תינוקת

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

12/03/2020 | 02:38 | מאת: אמא

היי, תינוקת בת שלושה חודשים עם העדפת צד ברורה. נבדקה ע"י אורטופד ואין כל בעיה רפואית הגורמת להגבלת תנועה. מזיזה את הראש, מחזיקה אותו יפה כשמרימים אותה לגרעפס, עוקבת אחר חפצים אך כשנרדמת אוטומטית הראש מופנה ימינה לצד אליו רגילה וככה נשארת כל הלילה. אני לא מצליחה לגרום לה להזיז את הראש אל הצד השני. מאוד מוטרדת ומתוסכלת מחוסר הסימטריה בראשה. אגב, גם על הבטן לא אוהבת להיות וצורחת כשאני מנסה. אני משכיבה אותה לישון על הצד במהלך היום כשאני משגיחה. אשמח לשמוע מה ניתן לעשות. תודה מראש

מומלץ לפנות לפיזיותרפיסטית התפתחותית( מומחית לטיפול בתינוקות) שתעריך התינוקת ותתאים תרגילים לעידוד תנועה סימטרית. בריאות

מנהל פורום התפתחות הילד