התהפכות תינוק בן 5 חודשים

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

24/06/2019 | 17:02 | מאת: אמא מודאגת

שלום בני עוד שבוע וחצי יהיה בן 5 חודשים. הוא מתהפך על הבטן מדי פעם מגיל 3 וחצי חודשים אבל לא כל יום ולא ברור לי האם זה רצוני או שנופל . מנסה לאמן אותו עם צעצועים מהצד אבל ככשמה לו במצב שצריך להתהפך לא תופס. כן נע במרחב מסתובב סביב הציר. לא מתהפך מגב לבטן, רק לצד בהתחלה לא היה מספיק על הבטן אבל עכשיו כן ומצליח זמן ממושך יותר ומתרומם על כפות הידיים. האם זה תקין או שכבר היה אמטר להתהפך מבטן לגב ומגב לבטן ובאופן תדיר יותר?

עד גיל חצי שנה תינוק אמור להתהפך מבטן לגב וההפך. נסי להרבות לשים אותו על הבטן בשעות ערות ואם אין שיפור כדאי להתייעץ עם פיזיותרפיסטית התפתחותית.

מנהל פורום התפתחות הילד