תינוק בן 5 חודשים לא מכניס חפצים לפה

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

09/04/2019 | 15:46 | מאת: שני

בני בן ה5 חודשים לא מכניס צעצועים לפה בכלל, הוא פשוט מחזיק אותם, מסתכל עליה, מצליח להעביר מיד ימין ליד שמאל, אך לא מכניס אותם לפה. מכניס המון את ידיו לפה או את האצבע שלי... אבל צעצועים כלל לא. האם יש ממה לדאוג? ושאלה שנייה, באיזה גיל הם שולטים בצורה חלקה בידיים שלהם?

הכנסת משחק לפה תפקידה לחקור המשחק ואופיינית עד גיל 8 ח'. נראה שבנך חוקר בידיו. ועסוק עם פיו בחקירת הגוף. חכי עוד קצת תראי אם מתחיל לאחוז אוכל ולהכניס לפה. מרשים שעדיין לא הגיע לשלב התפתחותי זה.

מנהל פורום התפתחות הילד