התהפכות בגיך 5 וחצי חודשים

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

07/04/2019 | 17:20 | מאת: נופר

היי. בתי בת החמישה וחצי חודשים עדיין לא התהפכה מהגב לבטן. כמו כן, מה שיותר מדאיג אותי הוא שבגיל חודשיים היא התחילה להתהפך מהבטן לגב, וכך נמשך חודש בערך. לאחר מכן ניראה שחלה נסיגה ןהיא הפסיקה להתהפך מהבטן לגב. כלומר כבר קרוב לחודשיים וחצי היא לא ביצעה זו.. האם מצב שבו תינוקות מפסיקים להתהפך לחלוטין, ברמה שכאשר היא על הבטן יותר מידי זמן היא בוכה כדי שאהפוך אותה ולא מתהפכת בעצמה. חשוב לציין שהיא מבלה זמן ממושך על הבטן ואך מתנועעת מעט במרחב - מסתובבת על ציר ואף מזיזה את עצמה כמה סמ. תודה,נופר

תינוק צריך להתהפך מבטן לגב וההפך עד גיל חצי שנה. כמובן, שיתכן לפני וחשוב לראות שמתחיל לזוז, להתהפך לצד וכולי.. לעיתים בגיל חודשיים יש עליה במתח הכללי וכשהתינוק שוכב על הבטן מתהפך בשל המתח המוגבר לגב. אם התינוקת לא זזה כלל היום או מעט מאוד מומלצת בדיקה אצל רופא הילדים שיתרשם מהתנועה במרחב של בתך.

מנהל פורום התפתחות הילד