אצבעות הידיים - שימוש באמה

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

23/12/2018 | 08:13 | מאת: רעות

היי, בני בן 10 חודשים (נולד חודש לפני הזמן), מבחינה מוטורית לקח לו קצת להתפתח אבל הוא סך הכל בסדר (כרגע זוחל גחון, עומד על שש, מתיישב כשיש לו במה להישען ומנסה לטפס ולעמוד), אני ובעלי שמנו לב שמבחינת שימוש באצבעות הידיים, הוא עושה שימוש בעיקר באמה (בשתי הידיים)- כשהוא מסובב גלגל במשחק, לוחץ על כפתורים, ברוב המקרים הוא משתמש באמה. הוא מזיז את האצבע בשתי הידיים אך לעיתים רחוקות עושה בה שימוש כאצבע העיקרית. הדבר יכול להעיד על משהו? האם כדאי לבדוק את זה? תודה

חשוב לראות איך אוחז חפצים קטנים כמובן בהשגחה מלאה שלא יכניס לפה ניתן להושיבו בכסא אוכל ולשים על המגש פסטה מסולסלת ולראות אם יש שימוש ב3 אצבעות לאחיזת פנצטה.

מנהל פורום התפתחות הילד