התהפכות תינוק בן חודשיים וחצי

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

15/11/2018 | 13:48 | מאת: מיכל

שלום יש לי תינוק בן חודשיים וחצי. הוא התחיל להתהפך מהגב לבטן לפני כשלושה שבועות . 1.נראה שהוא תמיד מתהפך רק לצד אחד האם זה בעייתי בשלב זה ? 2. הרבה פעמים הוא נתקע אחרי ההיפוך עם יד אחת מתחת לבן וקשה לו לשחרר אותה או להרים את הראש ואז הוא נכנס לתסכול ולבכי- מה אפשר לעשות עם זה ואיך לעזור לו תודה !

בהיפוך מגב לבטן היד פחות נוטה להישאר מתחת לגב . כשמסיים ההיפוך נסי להגיש לו משחק לכיוון היד התקועה אולי יוציא אותה בכוחות עצמו כשירצה לתפוס המשחק. מומלץ לעשות ההיפוך לשני הצדדים יתכן וכעת בגלל שרק התחיל להתהפך עושה זאת על צד יותר חזק ובהמשך יעשה גם על הצד השני. חשוב לעכוב שיש תפקוד סימטרי לשני הצדדים אם עוד כשבועיים לא יעשה גם לצד השני ההיפוך. הפני תשומת לב הרופא המטפל.

מנהל פורום התפתחות הילד