תינוק ת כמעט בת 8 לא מתהפכת

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

11/10/2018 | 15:23 | מאת: סבתא

הי נכדתי בת עמעט 8 חודשים יושבת יציבה ואף עוברת לשינה על בטן מישיבה וכשהיא יושבת בעריסה או המיטה היא אוחזת בדפנות ומנסה להתרומם.היא שמנה לא מתהפכת מגב לבטן כשאני מקפלת לה את הרגל ועוזרת לה היא מתהפכת אבל בוכה ..כשמשאירים אותה על הריצפה על הבטן היא עושה סיבובים וזוחלת גחנון לאחור..האם התפתחותה תקינה משכיבים אותה על הבטן יותר מהגב .מה עם ההתהפכות מה ניתן לעשות והאם מאוחר?

תינוק אמור להתהפך עד גיל חצי שנה. אם עדיין לא עושה זאת מומלץ לפנות לרופא הילדים לבדיקה ושישקול הפניה לפיזיותרפיסטית התפתחותית.

מנהל פורום התפתחות הילד