תינוקת בת 8 שבועות מטה ראש הצידה

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

09/09/2018 | 08:17 | מאת: ויקטוריה

שלופ רב הבת שלי בת 8 שבועות, כשהיא שוכבת על הגב הראש שלה נוטה הצידה. גם כשאני מנסה למרכז לה את הראש כדי שתסתכל למעלה, הראש שלה תוך כמה שניות גולש הצידה (גם אם מעניין אותה משהו במרכז הראש שלה גולש והיא מנסה עם העיניים להמשיך להסתכל למרכז) האם זה תקין בגיל הזה? האם אפשר לעשות תרגילים לחיזוק שרירי הצוואר? שאלה נוספת, היא יוצרת קשר עין מאד ארוך של כמה דקות, מחייכת אבל לא ממלמלת בכלל. האם תקין? תודה ושנה טובה

מנח הראש צריך להיות סימטרי ז"א כמו שמטה לצד אחד או מסובבת צריכה גם לצד השני. אם רואה תפקוד אסימטרי מומלץ להבדק אצל רופא הילדים ולבקש הפניה לפיזיותרפיסטית התפתחותית ומהיר ככל שניתן . לגבי המלצות המשיכי לעקוב בגיל זה צריך לשמוע קולות. האם עברה סינון שמיעה לאחר הלידה?

מנהל פורום התפתחות הילד