תנועות אוננות אצל תינוקת בת שנתיים

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

04/05/2014 | 09:30 | מאת: אביב

יש לנו תינוקת כבת שנתיים ומלפני כמה חודשים שמנו לב שהיא משתפשפת על כריות וחפצים דומים מה שנראה כמו תנועת אוננות מביכה. זה קורה גם בגן והעירו לנו על זה. מה ניתן לעשות אם בכלל והאם יש למנוע את זה בכל פעם. תודה

07/05/2014 | 14:39 | מאת: ד"ר דורון רול

קודם כל יש לכם פעוטה או ילדה, לבטח לא תינוקת. אוננות בגיל זה או מעט מאוחר יותר היא תופעה נורמלית ושכיחה, והנכון לא לעשות מאומה ואף לא להעיר אלא אם הפעולה היא בציבור ואתם מובכים על ידה ואז כדאי להתערב קלות. אם יש אוננות שלדעתכם היא חריגה נכון לערב פסיכולוג התפתחותי (אנו, במיבאל'ה, נשמח לעזור לכם) אך חשוב שהילדה תיבדק קודם לכם ע"י רופא ילדים כי פעמים רבות הסיבה אינה אוננות מינית אלא גירוי מקומי שניתן לטיפול בצורה קלה למדי.

מנהל פורום התפתחות הילד