התפתחות שפתית- עזרה בבקשה

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

12/01/2018 | 14:58 | מאת: נורית

יש לי ילדה בת שנתיים וחצי ,האוצר מילים שלה ממש מצומצם והכי הרבה היא אומרת צירוף של 2 מילים, במקרים נדירים גם 3 ( אני פה, אמא בואי , אני רוצה). היא מאוד תקשורתית ומצליחה להעביר את כל מה שהיא רוצה מבלי לדבר, נראה שמבינה כמעט תמיד את מה שנאמר לה ומבצעת הוראות. חוץ מהפן השפתי אני בטוחה שהכל תקין. כמו מה זה יכול להיות? מה יש לעשות? נ"ב- עד גיל שנתיים לא ידעה להגיד כלום חוץ משמות הקרובי משפחה מדרגה ראשונה.

ילד בגיל שנתיים וחצי צריך להיות עם אוצר מילים גדול יותר משציינת. ראשית מומלץ לעשות בדיקת שמיעה פורמלית וכמובן להתייעץ עם רופא הילדים. אם עדיין אין מענה כדאי להתייעץ עם קלינאית תקשורת העובדת עם ילדים.

מנהל פורום התפתחות הילד