בן שנה וחודשיים ולא הולך

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

11/10/2017 | 01:03 | מאת: רוני

הילד בן שנה וחודשיים, בריא וגדול, התפתחות מוטורית עדינה ושפתית הרבה מעל הממוצע. מוטוריקה תנועתית החל מאוחר מאוד (לזחול בגיל 9 חודשים) ועד עתה רק זוחל על גחון. לאחר ביקור אצל פיזיותרפיסטית קיבלנו תרגילים לביצוע שאכן עזרו לעבור מישיבה לזחילה ולהפך ועתה גם מצליח לעמוד עם תמיכה, אולם טרם מצליח לזחול על 4 ומתקשה לטפס עצמאית. האם יש סיבה לדאגה ולחזור לטיפול או להמשיך באופן רגיל?

ילד בגיל 14 ח' אמור לבלות בעמידה ולהגיע בכוחות עצמו למנח זה עם תמיכה של שולחן או כסא. כמו כן ללכת סביב השולחן וללכת עם דחיפת כסא. אם עדיין לא עושה זאת מומלץ להתייעץ עם פיזיוטרפיסטית התפתחותית ולהבדק אצל רופא הילדים.

מנהל פורום התפתחות הילד