התהפכות וגמישות יתר בגיל חודשיים וחצי

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

23/08/2017 | 16:11 | מאת: אדית

שלום, בני בן חודשיים וחצי , מתהפך מגיל חודש ושבוע , בהתחלה במקרה , ועכשיו בכל פעם שאינו מרוצה ממנח השכיבה על הבטן מטה את הראש ומתהפך (כשהוא עייף הוא לא מצליח להתהפך) אני לא מצליחה לגרום לו להיות על הבטן יותר מדי.. בשכיבה על הבטן מסוגל להתמך רק על אמה אחת (ימין בעיקר),לפעמים נמתך בכפות היידים(לשניות ספורות) האחות בטיפת חלב אמרה שייתכן שההתהפכות המוקדמת נובעת מגמישות יתר וחולשה בחגורת כתפיים,(רופאת התפתחות עדיין לא ראתה אותו) ייתכן ? האם צריך לטפל בגיל כזה ? תודה

בדכ התהפכות מוקדמת נובעת ממתח מוגבר. חשוב שיהיה על הבטן . נסי לשים אותו על הבטן ששוכב על בית החזה שלך נותן לו מעין שיפוע שמקל על השכיבה על הבטן וכשמרים הראש רואה את פנייך ושמח. ניתן לשים מראת משחק על המשטח וכששוכב על הבטן רואה פניו ומתעניין. חשוב לראות פעילות דומה ין שני ציד הגוף ואם רואה צד אחד פעיל יש לעודד גם הצד השני. פני לרופא הילדים שיבדוק התינוק ויתרשם מהתפתחותו. יתכן וזקוק להדרכת פיזיוטרפיסטית התפתחותית.

מנהל פורום התפתחות הילד