כאשר מחזיקים על הידיים ראש שמוט

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

20/08/2017 | 07:38 | מאת: מיכל

בני כמעט בן חמישה חודשים, מרים ראש יפה בשכיבה על הבטן ונשען על כפות הידיים עם מרפקים ישרים, אולם כאשר מחזיקים אותו על הידיים הוא אינו מחזיק את הראש יציב והראש שמוט קדימה. האם בעייתי בגיל הזה ומה עלי לעשות?

יש לראות האם בשכיבה על הבטן כאשר מרים הראש ונשען על כפות הידיים כפי שתיארת שהראש לא נשען בין השכמות. שליטת ראש מלאה מתפתחת עד גיל חצי שנה. אך בגיל 5 ח' בהחזקה התינוק אמור להחזיק הראש די יציב. הראי לרופא הילדים או לפיזיוטרפיסטית התפתחותית.

מנהל פורום התפתחות הילד