תינוקת בת 10 חודשים זוחלת לא רגיל

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

06/07/2017 | 09:50 | מאת: יהונתן

שלום, ביתי בת ה10 חודשים, זוחלת זחילת 5 ולא 6. הכוונה היא שהיא זוחלת היא משתמשת בכל הגפיים, ולפעמים גם זוחלת לזמן קצר זחילת 6 באופן רגיל. אך מרבית הזמן היא מיישרת את רגל ימין ונוגעת רק עם כף הרגל ברצפה בעת הזחילה, דבר שגורם לצד ימין להתקדם מהר יותר מצד שמאל מבחינת הזחילה ולעיתים רחוקות גורם לה לאיבוד שיווי משקל. בהתחלה חשבתי שהיא עושה את זה בגלל שזה נוח לה יותר לעבור לעמידה/ישיבה ככה, אבל אני מתחיל לחשוש שאולי זה לא תקין?

06/07/2017 | 10:03 | מאת: יהונתן

מצ"ב תמונה

קיימות אצל תינוקות זחילות שונות. חשוב לראות האם בחיי היומיום פועלת באופן סימטרי בידיים והרגליים כמו בהושטת יד לחפץ, שתי ידיים, מעבירה מצד לצד. ברגליים - האם מרימה שתי רגליים כששוכבת על הגב.( לא הצלחתי לפתוח התמונה)

מנהל פורום התפתחות הילד