9 חודשים לא זוחל מה לעשות

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

28/05/2017 | 13:22 | מאת: כפיר

היי הילד שלי בן 9 חודשים. ויש לו קושי בזחילה זאת אומרת הוא זוחל אבל תתארי לך לדוגמא : סרט מלחמה, חייל נפצע קשה והוא מנסה לזחול אל תוך הרכב כדי להינצל תוך כדי הזעקות שלו והסבל. חחח... ככה הילד שלי זוחל כאילו הוא בקומנדו הוא לא מרים את העגן למעלה ועומד על שש וכאשר מעבירים אותו למזרון שהוא לא קשיח הוא ממש מרגיש שהמזרון רך ואז דוחף רק עם הרגליים והידיים אחורה. אבל הוא מצליח ללכת כאשר תופסים לו את הידיים , הוא מצליח לשבת ללא הפסקה ולעבר למצב שכיבה,גב , בטן, הוא מצליח אפילו להרים את עצמו מדי פעם משכיבה לעמידה שהוא נאחז במשהו שגם תומך לו ברגליים למטה . הוא אפילו מצליח להתרומם מעצמו משכיבה לישיבה , מה לעשות ? להמשיך לנסות לעבוד איתו על זחילה? או פשוט לנסות לעבוד איתו על עמידה והליכה? הבנתי שתינוקות יכולים לדלג על שלבים כמו זחילה, פעם חשבו שיש קשר בין דילוג השלב הזה לבעיות קשב וריכוז והבנתי שזה לא נכון.

בנך נראה פעלתן . נראה שלגילו מתפקד באופן אופייני. תני לו להתפתח בקצב שלו.

מנהל פורום התפתחות הילד