תינוק לא רוצה להרים ראש

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

08/05/2017 | 20:22 | מאת: מעיין

שלום הבן שלי בגיל 5 חודשים. הוא התחיל להרים את הראש ולהשען על המרפקים בגיל 3-4 חודשים ועשה זאת יפה מאוד. אבל לא מתהפך עדיין. בשבועיים האחרונים, הוא גילה שהוא יכול להניח את הראש על המזרון ופשוט לנוח כך, ומאז הוא ממש לא רוצה להרים את הראש. כאילו חווה מין רגרסיה. כל פעם ששמים אותו על הבטן הוא מתחיל לבכות, מרים את הראש לזמן קצר מאוד ומהר מאוד מניח את הראש על המזרון. אנחנו מנסים לגרות אותו כשהוא על הבטן עם שירים, צעצועים, אבל זה לא עובד. מה אפשר לעשות??

נסי לשים מראת צעצוע על המשטח בין שתי ידיו, לשים על שיפוע שמקל על הרמת הראש. ובעיקר להוריד הלחץ. אם עוד כשבועיים אין שיפור פני לרופא הילדים לבדיקה.

מנהל פורום התפתחות הילד