התהפכות תינוקות תקינה

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

26/03/2017 | 09:15 | מאת: אירית

שלום, ביתי בת 6.5 חודשים. לא מתהפכת מהבטן לגב כלל. לפני כעשרה ימים החלה להתהפך מהגב לבטן, התהפכות הניראת רצונית כשהיא מנסה להגיע לצעצוע. בסה"כ ילדה סקרנית, מגיבה , צוחקת וממלמלת, מעבירה חפץ מיד ליד, יכולה לשהות על הבטן זמן רב ללא בעיה ומתחילה להסתובב על צירה. אך פתאום החל מאתמול הפסיקה להתהפך שוב. האם יש סיבה לדאגה, במיוחד בשל גילה. תודה

תינוק אמור להתהפך מבטן לגב וההפך עד גיל 6 ח. התפתחות הינה דבר רחב ושונה מילד לילד. חשוב לראות התקדמות בהתפתחות המוטורית. אם בשבועיים הקרובים לא יהיה שינוי מציעה להתייעץ עם רופא ילדים או פיזיוטרפיסטית התפתחותית. חג שמח

מנהל פורום התפתחות הילד