בן 8 חודשים ואינו זוחל קדימה

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

12/03/2017 | 11:43 | מאת: לימור

שלום רב, בני בן 8 חודשים בדיוק. עומד על 6 כבר חודש מספר דקות, אך אינו זז קדימה. זוחל אחורה וסביב צירו כשהוא מושך את עצמו (סוג של זחילת גחון). מתהפך מהבטן לגב לעתים רחוקות (היפוך אחד בכל כמה ימים) ומנסה להתהפך מהגב לבטן ונתקע באמצע הדרך. אשמח לעצה כיצד לעודד אותו והאם יש צורך לפנות לרופא משפחה כדי לקבל הפניה לפיזיותרפיה? תודה מראש

הי לימור מומלץ שתינוק יתהפך מגב לבטן וההפך עד גיל 6 ח'. אם תינוקך לא עושה זאת מומלץ שתקבלי הדרכה מפיזיוטרפיסטית התפתחותית איך ללמדו להתהפך.

מנהל פורום התפתחות הילד